Érettségi előtt aranyérem

máj 1, 2022 | Hírek

Az érettségire készülő Battai Sugár nyerte a budapesti női kard U23-as európai körversenyt, egyben Mk-fordulót. A második a bolgár Ilijeva lett, a két bronzérmes Szűcs Luca és Katona Renáta lett.

Sűrű hete kezdődött Battai Sugárnak. Kezdődött vasárnap azzal, hogy félig betegen megnyerte a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a női kard U23-as európai körversenyt, egyben Magyarkupa-fordulót. Méghozzá rendkívül simán, legszorosabb asszója a 15:11-es elődöntő volt, az állandó szobatárs, junior válogatott “kolléga”, barátnő, Szűcs Luca ellenében. Aztán a döntőben Sugi a legjobb bolgár kardozót, Pusztai Liza korábbi korosztályos riválisát, Yoana Ilijevát győzte le 15:9-re, és ezzel lett aranyérmes. A másik bronzérmet pedig Katona Renáta nyerte, így a válogatott tagjai teljességgel érvényesítették a papírformát. 

Battai Sugi aranyérmes öröme.

Apropó, Pusztai Liza. Mivel Márton Panka kisbabát vár, így ő lépett elő a válogatott vezéregyéniségévé. Liza ezt a versenyt kihagyta, mivel egy hét múlva Tunéziában szerepel a női válogatott Világkupa-viadalon, és akkor ennek kapcsán máris térjünk vissza Battai Sugira, aki a következőket nyilatkozta honlapunknak a győzelmét követően. 

A budapesti U23-as verseny dobogósai: Battai Sugi, Yoana Ilijeva, Katona Renáta és Szűcs Luca.

“Nagyon örülök a győzelemnek, még akkor is, ha ez nem látszik rajtam. Kicsit betegeskedem, aludni sem nagyon bírtam az éjszaka, de szerencsére mindezt nem éreztem a páston. Jól kezdtem ezt az időszakot, holnaptól pedig jöhetnek az érettségik! Hétfőtől péntekig lesznek a vizsgáim, úgyhogy a tunéziai Világkupa-versenyen egyéniben nem is tudok indulni. Viszont az érettségi után repülőre ülök péntek éjjel, és a vasárnapi csapatversenyen már ott leszek!”

Sok sikert Suginak és Lucának az érettségihez, hétvégén pedig ismét a páston szurkolhatunk tehetséges női kardozóinknak!

Eredmények. Női kard U23-as európai körverseny, egyben Magyarkupa-forduló, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 43 induló. Végeredmény: 1. Battai Sugár (Debreceni EAC, edző: Dávid László), 2. Yoana Ilijeva (bolgár), 3. Szűcs Luca (BVSC) és Katona Renáta (Vasas), 5. Olga Hramova (bolgár), 6. Spiesz Anna (Vasas), 7. Nyíri Villő (Nyíregyháza), 8. Vally Giovanelli (olasz). A döntőben: Battai-Ilijeva (bolgár) 15:9.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Eitner Kinga kitüntetése

Első alkalommal adták át a Gerevich György Nevelőedzői Díjat. A három kitüntetett között szerepelt Eitner Kinga, a Balaton vívószakosztály elnöke, a junior férfi párbajtőr-válogatott edzője, gratulálunk!

Legfiatalabbak wroclawi sikere

Egy-egy aranyéremmel, és további számos medállal, helyezéssel tértek haza ifjú kardozóink és tőrözőink a nagy mezőnyű wroclawi, nemzetközi versenyről. Hajrá, fiatalok!

Tizenöt vívónk lesz ott Párizsban

Véget ért a hét végén a tavaly májusban kezdődött olimpiai kvalifikációs sorozat. Végleges az adat: magyar részről 15-en lesznek ott Párizsban. Amióta él a kvótás rendszer, ennyien sosem voltak!

Arany, bronzok, helyezések

Újabb sikeres hétvégét zárt a magyar vívás! Szatmári András Budapesten arany-, Nagy Dávid Tbilisziben bronzérmet nyert. a női párbajtőrcsapat Nankingban lett harmadik.

Ezúttal negyedik hely jött össze

A közönséget mindenki dicsérte. Remek hangulatban, de ezúttal negyedik hellyel zárt a magyar férfi kardválogott a budapesti Világkupán, a BOK Csarnokban.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM