Hír

FIE-döntések a folytatásról

  • 2020.07.16

Várhatóan novembertől lesznek hivatalos, FIE rendezésű versenyek, viszont 2020-ban nem rendezik meg a 2020-as kadet és junior, valamint a veterán világbajnokságot - döntött a nemzetközi szövetség. 

A Nemzetközi Vívó Szövetség legmagasabb szintű döntéshozó bizottsága, a Végrehajtó Bizottság videokonferencián tartott ülést a napokban, és hozott döntéseket a COVID vírus miatt kettétört versenyesztendővel kapcsolatosan. 

Két, a sportág számára fájdalmas, de kényszerű intézkedést hoztak az illetékesek. (A testület magyar tagja Szabó Bence, kétszeres olimpiai bajnok kardozó.) Az áprilisra tervezett kadet és junior világbajnokságot ebben az esztendőben nem pótolják, és nem rendezik meg a veterán világbajnokságot sem. A fiatalok következő vb-je, az eredeti tervek szerint, 2021 áprilisában lesz, Kairóban. Az idei rendezők, az amerikaiak lettek volna, ők jelezték, hogy 2022-ben szívesen otthont adnak az eseménynek. 

A következő, már 2020/21-es versenyszezon kezdetét a FIE novemberre tervezi, ami tulajdonképpen megfelel a korábbi évek rendszerének. Azzal a kivétellel, hogy a szeptember-októberi szatellit versenyeket nem tartják meg. A nemzetközi szervezet ismét hangsúlyozta közleményében, hogy abban az esetben lesznek hivatalos versenyek, amennyiben azt az egészségügyi helyzet lehetővé teszi, illetve nem esnek beutazási korlátozások alá az esetleges résztvevők. 

Az ugyancsak félbeszakadt olimpiai kvalifikációk kapcsán az már korábban kiderült, hogy az elmaradt, de a kvótaszerzésben szerepet játszó versenyeket pótolják. Így az addigi eredmények, plusz a fegyvernemenkénti egy-egy hiányzó viadal alapján osztják a tokiói kvótákat. A novembertől rendezendő, további felnőtt versenyek számára úgynevezett “párhuzamos ranglistát” indítanak, amely az olimpiát követően válik hivatalossá. 

Mint ismeretes, vívó válogatottjaink közül a férfi kardcsapat és a női tőrcsapat már megszerezte az olimpiai kvótát, a női kardcsapat és a férfi párbajtőrcsapat az utolsó kvalifikációs versenyen teheti meg ugyanezt, míg férfi tőrben és női párbajtőrben csak egyéni indulásra van esély. További híreink

Aktuális

Újabb négy évre Csampa Zsolt lett a Magyar Vívó Szövetség elnöke. A közgyűlésen a kihívó Szabó Bencével szemben 93:51-es szavazati aránnyal választották meg Csampa Zsoltot, aki 2012 óta a sportág első embere. Sok sikert kívánunk!

Eseménynaptár

X

Támogatóink