Hír

Fontos döntések az elnökségin

  • 2021.02.24

Rendkívüli ülést tartott a Magyar Vívó Szövetség elnöksége. A kadet és junior vb-n történő indulás kérdését elhalasztották, az előkészületek megtörténnek. A korosztályos ob-kat jövő hétvégére tették.

Rendkívüli ülést tartott a Magyar Vívó Szövetség elnöksége. Ennek oka a Nemzetközi Vívó Szövetség hétvégi döntése volt, melynek alapján az eredeti időpontban, április 3. és 11. között megrendezik Kairóban a kadet és junior világbajnokságot. Ennek okán több fontos döntést is kellett hozni idehaza. 

Elsősorban arról, hogy a magyar küldöttség részt vesz-e az eseményen. Csampa Zsolt, a szövetség elnöke ezzel kapcsolatosan a következő javaslatot tette. A végleges döntést március 16-án, a járványügyi helyzetnek, illetve az addigi szervezési tapasztalatoknak megfelelően hozza majd meg a testület. Az utazással, a biztonsági intézkedésekkel, a jogi részletekkel, az egyiptomi körülményekkel kapcsolatos előkészületeket természetesen megteszi a szövetség, ám a pontot az i-re csak minden információ birtokában mondja majd ki az elnökség. Ezt az állásfoglalást a testület egyhangúlag elfogadta. 

Szavaz az elnökség.

Ugyancsak a kadet és junior világbajnoksággal kapcsolatosan kellett megváltoztatni a korosztályos országos bajnokság időpontját is. A kadet és junior ob egyéni versenyeit jövő hétvégén, március 6-án és 7-én rendezik meg. A csapatviadalokat később, a világbajnokság után tartják meg. A párbajtőrt a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, a kardot a Vasas csarnokban, a tőrt az UTE vívótermében bonyolítják le. Szombaton a kadetok, vasárnap a juniorok versenyeznek majd, a versenykiírások természetesen kikerülnek honlapunkra.  

A két hét múlva kezdődő budapesti, olimpiai kvalifikációs kard Világkupán női kardban 13, férfi kardban 20 magyar versenyző indulhat, valamennyi hazai induló a “buborék rendszer” szabályai alapján vehet részt az eseményen. További híreink

Aktuális

Siklósi Gergely ezüstérmet nyert, Kun Anna hatodik helyen végzett a kazanyi párbajtőr Világkupa-versenyen. Remek siker, gratulálunk! Hétfőn kezdődnek a csapatversenyek, hajrá, magyarok!

Eseménynaptár

X

Támogatóink