Hír

Junior ob-k és FIE-kongresszus előtt

  • 2021.11.26

A hétvégén két fegyvernemben, két helyszínen rendezünk junior egyéni és csapatbajnokságot. Emellett Lausanne-ban tisztújító FIE-kongresszus lesz, Szófiában kadet kard körversenyt bonyolítanak le.

A junior korosztály eddig Magyar Kupa-fordulókkal hangolt a komolyabb feladatokra, most azonban a legmagasabb fordulatra kell kapcsolniuk húsz éven aluli vívóinknak. Szombaton és vasárnap párbajtőrben és tőrben rendeznek országos bajnokságot, melynek egyéni versenyei az Mk-hoz képest dupla szorzószámmal számítanak be a világversenyek válogatásába. Ha hozzátesszük azt is, hogy a pandémia miatt a magyar válogatott legutóbb 2019 tavaszán vett részt a kadet és junior világbajnokságon, akkor könnyen sejthető, hogy a fiatalok mennyire szeretnének bizonyítani. Erre itt az alkalom, ráadásul a következő hétvégén hosszú-hosszú szünet után junior Világkupákat is rendeznek, méghozzá valamennyi fegyvernemben…

A párbajtőrözők a megszokott létszámmal és a megszokott otthonban, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban szerepelnek. Tőrben viszont új helyszínen, a májusban felavatott nagyszerű zalaegerszegi vívócsarnokban rendezik meg a junior országos bajnokságot. Szombaton lesznek az egyéni, vasárnap a csapat versenyszámok, mindkét helyszínen zárt kapus lesz az esemény.

A nemzetközi vívóvilág ugyanakkor Lausanne-ra koncentrál. A FIE székhelyének városa ad otthont a Nemzetközi Vívó Szövetség szombati, tisztújító kongresszusának. Az ülésen minden bizonnyal újraválasztják elnöknek Allisher Uszmanovot, aki az egyedüli jelölt a posztra. Emellett voksolnak a különböző bizottságok tagjaira is, a pozíciókra akadnak magyar jelöltek is, miként arról honlapunk korábban beszámolt.

Az európai szövetség kadet kard körversenyét Szófiában rendezik a hétvégén, a férfiaknál és a nőknél is magyar indulókkal, az esemény beszámít a magyar válogatási ranglistába is.

A hétvégi eseményekről természetesen beszámolunk, kövessenek bennünket!További híreink

Aktuális

Kimagaslóan szerepeltek junior vívóink 2022 első nemzetközi versenyein. A budapesti kard, illetve az udinei párbajtőr Vk-kon két arany-, egy ezüst- és három bronzérmet nyertek, nagyszerű eredmény, gratulálunk! Csak így tovább 2022-ben!

Eseménynaptár

XLive stream Élő eredmények 


Junior Női Egyéni és Csapat Kard VK Segovia 2022. 01. 22-23.

Junior Férfi Egyéni és Csapat Tőr VK Aix-En-Provence 2022. 01. 22-23.

Junior Női Egyéni és Csapat Tőr VK Zagreb 2022. 01. 22-23.

GKK Kard Körverseny Újonc Fiú-Leány Kard 2022. 01. 23. Vasas SC

 


Válogatott Keretek

Támogatóink