Hír

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

  • 2023.02.02

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége - a szakmai testületek javaslata alapján - ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége kijelölte a kadet válogatott összeállítását a február 21. és 28. közötti kadet és junior Európa-bajnokságra. Tekintettel arra, hogy a hétvégén a juniorok számára - a férfi tőr fegyvernem kivételével - valamennyi szakágban a válogatásba beszámító Világkupa-versenyt rendeznek, így az idősebb korosztály végleges csapatát a jövő héten jelöli majd ki az elnökség.

A kadet válogatott 24 versenyzője 15 egyesületből tevődik össze, ami méltán példázza, hogy egyre szélesebb spektrumú a magyar vívás. Külön öröm, hogy a 15 klubból nyolc vidéki, ami ugyancsak kivételes a korábbi évekhez képest. A legtöbb versenyzőt, négyet, a Honvéd adja a válogatottba. 

A kadet Eb-re történő nevezés határideje hétfő este, amennyiben a hétvégi junior Vk-kon, a listán nem szereplő vívó olyan helyezést ér el, hogy utazó helyre kerül, az elnökségnek van módja az esetleges cserére. 

Sok sikert kívánunk a kadet válogatottnak, hajrá, magyarok!

A tallinni kadet és junior Európa-bajnokságon (február 21-28.) történő magyar válogatott tervezett összeállítása. Kadetok. Női tőr: Kollár Anna (Törekvés), Badár Szonja (Halásztelek), Sperka Jázmin (Honvéd), Papp Jázmin (Csomorkány). Férfi tőr: Rubin Mattia (Zalaegerszegi VE), Gergely Zoltán (FTC), Orovecz Gergely (Honvéd), Zsögön Andor (Budakalász). Női párbajtőr: Nagy Blanka (DSI Debrecen), Gachályi Gréta (Honvéd), Terhes Hanna (Diósgyőr), Horváth Lotti (OVSE). Férfi párbajtőr: Balázs Bence (MTK), Pelle Domonkos (Honvéd), Horváth Márk (FTC), Király Mátyás (Balaton). Női kard: Kónya Csenge (DEAC), Domonkos Emese (Vasas), Tóth Nadin (BVSC), Csonka Dorottya (Vasas). Férfi kard: Vajda Oszkár (TFSE), Papp Zsadány (BVSC), Monori Mátyás (Vasas), Szalai Zalán (BVSC). További híreink

Aktuális

Aranyérmet nyert a férfi kardcsapat az olimpiai kvalifikáció madridi Vk-nyitányán! Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron, gratulálunk!

Eseménynaptár

X

Támogatóink