Klasszisaink is állítják: Vigyázzunk egymásra!

márc 18, 2020 | Hírek

Az olimpiai bajnok Szilágyi Áron, a világbajnok Siklósi Gergely, és a tokiói részvételt kivívó Pásztor Flóra meséli el, mivel telnek napjaik a járvány idején. Mindhárman úgy vélik: vigyázzunk egymásra

Fenti nézet természetesen az egész vívócsaládra értendő, ám érdekes, hogy három klasszisunk másként éli meg azokat a nehéz, és szokatlan napokat, illetve a “sportjövővel” kapcsolatos bizonytalanságot. Ami ugyanakkor szintén közös bennük: Szilágyi Áron, Siklósi Gergely és Pásztor Flóra egyaránt jól van, miként családja és környezete is. Kétszeres olimpiai bajnok kardozónk, Szilágyi Áron (képünkön otthonában) nem állt le a mozgással, különleges körülmények között még iskolázik is, de természetesen kerüli a közösségeket, és az ideje legnagyobb részében otthon tölti az időt.

Szilágyi Áron: Vigyázzunk magunkra!

“Természetesen ebben az időszakban az a legfontosabb, hogy minden kérést, utasítást betartsunk és kövessünk. Ez szükséges ahhoz, hogy a lehető leghamarabb túllegyünk ezen a nehéz helyzeten. A magam módján próbálok nem leállni a mozgással. A mesteremmel kettesben készülünk, tartunk speciális edzéseket, de ügyelünk arra, hogy senki ne legyen a közelünkben. Emellett futok, és otthon erősítek is. Úgy készülök, hogy lesz olimpia, tagja vagyok a Nemzetközi Olimpiai Bizottság sportolói testületének, és egyelőre nem a játékok elmaradása a téma. De azt látni kell, hogy ez korántsem rajtunk múlik. Kövessük az iránymutatást, és vigyázzunk magunkra – mi most ennyit tehetünk!” – fejezte be 30 esztendős klasszisunk.

A nyári, budapesti világbajnokság egyik főszereplője, a párbajtőr egyéni aranyérmes Siklósi Gergelyt otthonában értük utol, igaz, erről nem csak a koronavírus tehetett. “A napokban szájsebészeti műtétem volt, kivették az egyik, rossz helyen fekvő, és sok problémát okozó bölcsességfogamat. Úgyhogy tíz napig semmiféle mozgást nem végezhetek, jelenleg is megdagadt arccal fekszem és pihenek, úgyhogy most fotót sem szeretnék küldeni magamról… Szerencsére valamennyi ismerősöm jól van, természetesen mindenben követjük azokat az intézkedéseket, melyek segíthetnek a járvány mielőbbi csökkenésében, elmúlásában. Bennünk, párbajtőrözőkben, kétszeres a bizonytalanság, hiszen az olimpiát megelőzően valahogy pótolni kell majd az eredetileg erre a hétvégére tervezett utolsó kvalifikációs versenyt is. Mindenesetre én fejben és testben próbálok úgy készülni, hogy a közeljövőben újra vívhatunk. Még akkor is, ha most messze nem ez a legfontosabb!”

Pásztor Flóra nem hagyott fel a mozgással, de mesterével most nem találkozik.

Pásztor Flóra közel egy hónapja vívta ki társaival együtt az olimpiai részvételt női tőr egyéniben és csapatban, most mégsem veheti biztosra a júliusi tokiói szereplést… “Természetesen nagyon szeretnék a nyáron vívni az olimpián, négy éve ez a célom, erre tettem fel sok mndent. A részvételt kiharcoltuk, és készülök rá továbbra is, ám az élet úgy hozta, hogy most más lett a prioritás. A Törekvés vívótermét bezárták, és mivel mesterem, Beliczay Sándor már nem fiatal, megbeszéltük, az iskolázásnál sokkal fontosabb most az, hogy otthon maradjon. A kondiedzőmmel néha találkozom, programot is kaptam, úgyhogy üres parkban, illetve odahaza próbálom szinten tartani magam. Csak azt mondhatom, amit legtöbben: aki teheti, legyen otthon, és vigyázzunk egymásra!”

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Eitner Kinga kitüntetése

Első alkalommal adták át a Gerevich György Nevelőedzői Díjat. A három kitüntetett között szerepelt Eitner Kinga, a Balaton vívószakosztály elnöke, a junior férfi párbajtőr-válogatott edzője, gratulálunk!

Legfiatalabbak wroclawi sikere

Egy-egy aranyéremmel, és további számos medállal, helyezéssel tértek haza ifjú kardozóink és tőrözőink a nagy mezőnyű wroclawi, nemzetközi versenyről. Hajrá, fiatalok!

Tizenöt vívónk lesz ott Párizsban

Véget ért a hét végén a tavaly májusban kezdődött olimpiai kvalifikációs sorozat. Végleges az adat: magyar részről 15-en lesznek ott Párizsban. Amióta él a kvótás rendszer, ennyien sosem voltak!

Arany, bronzok, helyezések

Újabb sikeres hétvégét zárt a magyar vívás! Szatmári András Budapesten arany-, Nagy Dávid Tbilisziben bronzérmet nyert. a női párbajtőrcsapat Nankingban lett harmadik.

Ezúttal negyedik hely jött össze

A közönséget mindenki dicsérte. Remek hangulatban, de ezúttal negyedik hellyel zárt a magyar férfi kardválogott a budapesti Világkupán, a BOK Csarnokban.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM