Hír

Kó Ágoston közel 300-ból a legjobb!

  • 2022.01.14

Magyar aranyéremmel zárult a nagyon erős mezőnyű, 293 indulós kadet férfi párbajtőr európai körverseny Pozsonyban. Kó Ágoston az utolsó három asszóját egyaránt egy tussal nyerte, gratulálunk!

Különleges mezőny, különleges verseny, különleges eredmény! Mindez elmondható Kó Ágoston teljesítményével kapcsolatosan. A BVSC fiatalja, Márka István tanítványa többek között orosz, amerikai és olasz párbajtőrözőkkel teletűzdelt, 293 indulós, közel 12 órás versenyen lett aranyérmes! Tette mindezt úgy a pozsonyi férfi párbajtőr európai körversenyen, hogy a negyeddöntőben, az elődöntőben és a döntőben egyaránt egyetlen tussal nyerte meg asszóját. Kó Ágoston így nyilatkozott honlapunknak az eredményhirdetést követően: 

Csapatmunka, középen a bajnokkal. Márka István mester, Kó Ágoston aranyérmes és Andrásfi Tibor válogatott edző.

“A csoportkörben még felemásnak éreztem a formámat, de aztán egyre jobban belejöttem. Valóban egy nagyon erős és hosszú verseny volt, de végig sikerült koncentrálnom, fejben akartam ezt a sikert a kevésbé sikerült országos bajnokságok után. A válogatási időszak véget ért, szeretném élvezni a világversenyeket, és ha ez sikerül, akkor sikerülhet egy esetleges jó szereplés is…”

Eredmények. Kadet férfi párbajtőr egyéni európai körverseny, 293 induló, Pozsony. A legjobb 32 közé jutásért: Kó-Karampaszisz (görög) 15:13, Pelle-Boumedienne (svéd) 15:6, Farkas-Marghescu (román) 11:15, Légrádi-Gao (amerikai) 14:15, Nagy-Young (amerikai) 9:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Kó-Szafin (orosz) 15:12, Pelle-Bülau (német) 15:14.

Nyolcaddöntő: Kó-Marghescu (román) 15:7, Pelle-Imrek (amerikai) 7:15.

Negyeddöntő: Kó-Rossi (olasz) 15:14.

Elődöntő: Kó-Imrek (amerikai) 15:14.

Ddöntő: Kó-Mastromarino (olasz) 13:12.

Végeredmény: 1. Kó Ágoston (edző: Márka István, válogatott edző: Andrásfi Tibor), 2. Fabio Mastromarino (olasz), 3. Matteo Galassi (olasz) és Samuel Imrek (amerikai), …15. Pelle Domonkos, …39. Légrádi Bálint, …46. Farkas Bulcsú, …52. Nagy Nándor.További híreink

Aktuális

Sporttörténelmet írt a női kardcsapat! A szakág történetének első magyar vb-aranyát nyerte fantasztikus vívással Battai Sugár, Katona Renáta, Pusztai Liza, Szűcs Luca. A magyar küldöttség 2 arany- és 1 ezüstéremmel zárta a világbajnokságot, gratulálunk!

Eseménynaptár

X

Támogatóink