Hír

Kovács Gergő és Wimmer Dorina a junior párbajtőr bajnok

  • 2023.01.21

Az esélyesek sikerével zárult a junior párbajtőr országos bajnokság. A férfiaknál Kovács Gergely (Honvéd Szondi), a nőknél Wimmer Dorina (MTK) győzött. Gratulálunk a versenyzőknek és a mestereknek.

A párbajtőr fegyvernem mindig is büszkén tekinthetett induló létszámaira, egyben eredményességére, és ez nem történt másként a junior országos bajnokságon sem. A férfiaknál 150-nél is többen neveztek, a hölgyeknél pedig csaknem 120-an léptek pástra. Azt szintén megszoktuk a fegyvernem esetében, hogy rendre meglepetésekkel zárulnak a versenyek, ám ezúttal ez nem így történt. 

Kovács Gergely zsinórban harmadik junior magyar bajnoki aranyérmét nyerte, nem akármilyen teljesítmény!

A férfiaknál az ezüst- és a két bronzérmet két kadet korú tehetség, Antal Máté és Horváth Márk, illetve Somody Soma szerezte meg, míg az aranyat a legnagyobb esélyesnek számító székesfehérvári Kovács Gergely nyerte. Az okkal büszke mester-édesapa, Kovács László mesélte el azt a valóban különleges bravúrt, hogy Gergely sorozatban nyert három junior egyéni ob-aranyat, előtte kadet magyar bajnokként nyert junior ezüstöt. Azért ez valóban egészen kivételes, gratulálunk! A fegyvernem helyzetéről Eitner Kinga válogatott edzőt kérdeztük, akinek több évtizedes tapasztalata van a felnövekvő generációk terén, és ezúttal is optimistán nyilatkozott. “Azt gondolom, hogy ez a korosztály képes lehet nagyon szép eredmények elérésére. Kovács Geri és Somody Soma helye nem kérdőjelezhető meg, ugyanakkor a további pozíciókért nagy lesz a harc az utolsó, bázeli Vk-n. Kis híján teljes korosztályváltás történt nálunk, de a legutóbbi csapatversenyen bebizonyította, hogy ez a korosztály méltó utódja lesz az elődöknek.”

Wimmer Dorina lett női párbajtőrben a junior országos bajnok!

A nőknél az a Wimmer Dorina nyerte az országos bajnokságot, aki a legutóbbi felnőtt Vk-n is a magyar válogatott tagja volt. Bakodi Róbert MTK-s tanítványa a döntőben a korosztályos ranglista élén álló Kálmán Gyöngyvért győzte le, míg a két bronzérmet Gálfalvy Réka és Salamon Réka szerezte meg. Partali Csaba, a korosztály válogatott edzője így nyilatkozott a fegyvernem jelenlegi helyzetéről. “Új csapattal vágtunk neki a szezonnak, és nem sok időnk, illetve versenyünk volt összerakni a mostani válogatottat. Sőt, még mindig akadnak bőven kérdőjelek, az isztambuli Világkupa után kialakuló válogatási sorrend határozza majd meg a világversenyek összeállítását. A ranglista dönt majd, de bízom abban, hogy az Eb-n éremesélyesként léphetünk majd pástra.”

Eredmények. Junior férfi párbajtőr országos bajnokság, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 145 induló. Végeredmény: 1. Kovács Gergely (Honvéd Szondi, edző: Kovács László), 2. Antal Máté (Vasas), 3. Horváth Márk (FTC) és Somody Soma (MTK), 5. Gálik Balázs (MTK), 6. Wermeser Csongor (Vasas), 7. Pelle Domonkos (Honvéd), 8. Mérő Leon (FTC). A döntőben: Kovács-Antal 15:7.

Junior női párbajtőr országos bajnokság, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 115 induló. Végeredmény: 1. Wimmer Dorina (MTK, edző: Bakodi Róbert), 2. Kálmán Gyöngyvér (Honvéd), 3. Gálfalvy Réka (MTK) és Salamon Réka (Honvéd Szondi), 5. Szilárd Anna (Honvéd), 6. Szarvas Rita (FTC), 7. Gachályi Gréta (AVA), 8. Miskó Dorina (MTK). A döntőben: Wimmer-Kálmán 15:6.További híreink

Aktuális

Nagyszerű magyar szereplés a dohai párbajtőr Grand Prix-n! Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmet nyert! Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek!

Eseménynaptár

X

Támogatóink