Márton Anna: “Semmit sem adnak ingyen!”

júl 9, 2023 | Hírek

Klasszis kardozónk németországi, egészségügyi útja nagyszerűen sikerült. Térdét egy különleges védőeszközzel stabilizálták, ott lehet a világbajnokságon. A héten már Telkiben edzőtáborozott.

Európa-bajnoki ezüst-, világbajnoki bronz- és olimpiai negyedik helyezett kardozónk, Márton Anna, mint ismeretes, nem indult a krakkói Európa Játékokon. Nem sokkal előtte, a plovdivi egyéni Eb-n még pástra lépett, azonban műtött térde láthatóan nem volt százszázalékos állapotban, messze nem tudott tökéletesen mozogni. Ezt követően döntött úgy mesterével és válogatott edzőjével, Gárdos Gáborral közösen, hogy felkeresi Németországban a keresztszalag operációját elvégző specialistát, és vele egyeztetve dönt a folytatásról. 

Márton Anna egyéniben és csapatban is ott lesz a milánói világbajnokságon.

Július első napjaiban mindez meg is történt, és Panka jó hírekkel, valamint egy speciális védőfelszereléssel térhetett haza. “Indulhatok egyéniben és csapatban is a világbajnokságon. Kaptam egy különleges, erre a célra kifejlesztett térdvédőt, amely teljesen stabilizálja a mozgásomat. Nagyszerű érzés, hogy végre tudok száz százalékosan a vívásra koncentrálni, és nem a térdemmel kell foglalkoznom.” – nyilatkozta vívómagazinunknak már a telki edzőtáborban a klasszis kardozó. 

“Megtanultam a karrierem során, hogy semmit sem adnak ingyen, másfél éves sérülés, szülés után sikerült visszatérnem, öt verseny után újra bekerültem a világranglista első tizenhat helyezettje, azaz a kiemeltek közé. Most már tényleg felszabadultan vívhatok, az pedig majd kiderül, hogy mindez mire lehet elég a párizsi olimpiáig.”

A közelgő, milánói világbajnoksággal kapcsolatosan elmondta, hogy a női kardcsapatnak semmiképpen sem a címvédés terhével kell pástra lépnie. Az olimpiai kvalifikáció szempontjából nagyon fontos lesz a négy közé kerülés, és erre képesnek is tartja a válogatottat. Aztán, ha mindenki hozzá tudja tenni a saját maximumát az adott pillanatban, akkor ismét összejöhet egy fényes siker…

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Mesteri Viki elismerése

A paralimpiára készülő vívókat segíti Mesteri Viktória, aki ezért támogatást kapott a K&H mozdulj! program keretében.

Hat férfi párbajtőrözőnk a párizsi főtáblán

A kiemelt Koch Máté és Siklósi Gergely mellett Somody Soma, Andrásfi Tibor, Nagy Dávid és Buta Levente jutott a legjobb 64 közé a párizsi férfi párbajtőr Vk-n.

Ismét Csampa Zsolt az elnök

A Magyar Vívó Szövetség megtartotta rendes és tisztújító közgyűlését. A testület ismét, negyedszer választotta meg Csampa Zsoltot elnöknek, gratulálunk!

Rabb Krisztián és Péch Kornél 64-ben

A kiemelt Szilágyi Áron mellett Rabb Krisztián és a junior Péch Kornél jutott a legjobb 64 közé a madridi férfi kard egyéni Világkupa-versenyen.

Egyedül Eszter a főtáblán

A kiemelt Muhari Eszter mellé egyetlen magyar női párbajtőröző sem jutott a fujairahi Világkupa-verseny főtáblájára.

Élő eredmények

Közelgő események