Márton Anna szépen gyógyul, és kisbabát vár!

jan 20, 2022 | Hírek

Márton Anna olimpia után műtött térde nagyon szépen gyógyul, akár vissza is térhetne a nyári világversenyekre a pástra. Ám egyelőre nem fog, és ennek örömteli oka van: május végére kisbabát vár!

Nem nyert érmet a tokiói olimpián Márton Anna, hősies negyedik helyével mégis az egyik főszereplője volt eredményes vívó küldöttségünknek. Női kardozónk ugyanis elszakadt térdszalaggal vállalta a versenyzést, majd első asszójában rásérült a lábára, térdéből egy porc is kiszakadt. Ennek ellenére bejutott az elődöntőbe, és a csapatversenyen is vállalta a szereplést súlyosan sérülten. 

A térdét azóta természetesen meg is operálták – miként arról be is számoltunk, Stuttgartban végezték el a műtétet. Panka azóta egyre jobban van, folyamatosan edzésbe  állt, de történt vele ennél is fontosabb dolog…

Márton Anna lassan már úgy szökdelhet, mint térdsérülése előtt, ám a visszatérésére várni kell, mert kisbabát vár, gratulálunk!

“Köszönöm az érdeklődést, nagyon jól vagyok, éppen gyógytornára érkeztem. Igazából nem akarom elkiabálni, de néha úgy érzem, jobb a térdem, mint újkorában… Már futok, szökdelek vele, és elkezdtem a vívómozgásokat is. Úgy érzem, hogy nagyon jól sikerült a műtét, és én is mindent megteszek azért, hogy a rehabilitáció minél jobban sikerüljön. Megkockáztatom, akár ott is lehettem volna a nyári világversenyeken, erre azonban várni kell még egy évet biztosan…” – nyilatkozta Márton Anna, majd legjobb női kardozónk azt is elmondta, hogy mi az oka ennek az örömteli várakozásnak…

“Kisbabát várunk a párommal, május legvégére vagyok kiírva, nagyjából félidőben járunk… Nagyon boldog vagyok, és a napokban az is kiderült, hogy kisfiú lesz. De ez  annyira friss hír, hogy a nevén még nem tudtunk megállapodni…”

Szívből gratulálunk Pankának, akinek most már a további gyógyulás mellett a szüléshez is sok örömöt, és babának/mamának egyaránt jó egészséget kívánhatunk!

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Bronzérmes a férfi kardcsapat

Folytatta remek sorozatát a férfi kardcsapat! Szatmári András nélkül is érmet nyert, harmadik lett a madridi Világkupa-versenyen, gratulálunk!

Ezúttal 9. hely jutott férfi párbajtőrben

Az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a kilencedik helyen végzett a párizsi Világkupán.

Elszalasztott esély – 9. hely

Majdnem olimpiai bajnokot vert, két párizsi indulót győzött le, mégis 9. lett a magyar női párbajtőr-válogatott a fujairahi csapat Világkupán.

Hetedik a női kardcsapat

Hetedik helyen végzett a Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca összeállítású női kardcsapat a plovdivi Világkupán.

Dani 16, Flóra 32, Dóra 64

Dósa Dani nyolcaddöntőig jutott a sanghaji tőr Grand Prix-n, másik olimpikonunk, Pásztor Flóra 32-ben, Lupkovics Dóra 64-ben búcsúzott.

Élő eredmények

Közelgő események