Meghalt Debreczeni Ákos

dec 14, 2021 | Hírek

Gyászol a magyar vívósport. Tizenhét évesen, szívelégtelenség okán váratlanul elhunyt Debreczeni Ákos, az FTC párbajtőrözője. Alig több mint két hete még a junior bajnokságon szerepelt…

“Az iskolai testnevelés órán lett rosszul Ákos, leállt a szíve, kórházba szállították, napokig küzdöttek az életéért, de már nem tudták megmenteni” – tájékoztatta honlapunkat Kovács Attila, aki éveken keresztül a mestere volt Debreczeni Ákosnak. A 17 éves vívó hat esztendeje valamennyi korosztályos verseny állandó résztevője volt, csapatban több helyezést is szerzett az óbudaiakkal, egyéniben bronzérmet nyert a tavaly októberi kadet Magyarkupa-fordulóban, az ősztől ferencvárosi színekben versenyzett a szakosztály tagjaként. 

A magyar vívósport megrendülten fogadta a hírt, az FTC-s párbajtőrözők fontolgatták az országos bajnokságtól való visszalépést, ám végül úgy döntöttek, hogy azzal tisztelik meg leginkább Ákos emlékét, ha pástra lépnek a hétvégén. 

Őszinte részvétünk a családnak és a sporttársaknak. 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

kellemes húsvéti ünnepeket!

Kellemes húsvéti ünnepeket kíván a Magyar Vívó Szövetség!

Eitner Kinga kitüntetése

Első alkalommal adták át a Gerevich György Nevelőedzői Díjat. A három kitüntetett között szerepelt Eitner Kinga, a Balaton vívószakosztály elnöke, a junior férfi párbajtőr-válogatott edzője, gratulálunk!

Legfiatalabbak wroclawi sikere

Egy-egy aranyéremmel, és további számos medállal, helyezéssel tértek haza ifjú kardozóink és tőrözőink a nagy mezőnyű wroclawi, nemzetközi versenyről. Hajrá, fiatalok!

Tizenöt vívónk lesz ott Párizsban

Véget ért a hét végén a tavaly májusban kezdődött olimpiai kvalifikációs sorozat. Végleges az adat: magyar részről 15-en lesznek ott Párizsban. Amióta él a kvótás rendszer, ennyien sosem voltak!

Arany, bronzok, helyezések

Újabb sikeres hétvégét zárt a magyar vívás! Szatmári András Budapesten arany-, Nagy Dávid Tbilisziben bronzérmet nyert. a női párbajtőrcsapat Nankingban lett harmadik.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM