Hír

Minden korosztály a páston

  • 2023.01.25

A felnőttek párbajtőr Grand Prix-n, a junior tőrözők országos bajnokságon, a kadet kardozók ugyancsak ob-n, illetve európai körversenyen szerepelnek ezen a hétvégén. Honlapunk mindenről beszámol. 

Két év covid után a versenynaptár végre teljessé vált, ám a helyszínek “újraformálása” és a program kialakítása azért tartogat érdekességeket. Így fordulhat például elő, hogy míg kardban a szezonban már két Grand Prix-t (az egyéni világranglistába kiemelt, másfélszeres szorzóval beszámító, élő televíziós közvetítéssel párosuló eseményt) rendeztek, addig a másik két fegyvernemben egyet sem… Nos, ezen a hétvégén a párbajtőrözők kezdenek - a hagyományoknak megfelelően a katari Dohában, míg a szakág következő GP-állomása Budapest lesz, március 10. és 12. között. 

Az Aspire Dome, a katari párbajtőr GP igazán különleges helyszíne.

A péntektől vasárnapig tartó esemény nem számít a hazai válogatásba, ugyanakkor rendkívül erős és meglepően nagy nemzetközi mezőny utazik a labdarúgó-világbajnokság színhelyére. Magyar részről három hölgy és nyolc férfi lép pástra, a világranglista élmezőnyéhez tartozó klasszisaink (Kun Anna, Koch Máté, Siklósi Gergely) valamennyien ott lesznek a mezőnyben. 

A junior korosztály néhány napja, az elmúlt hétvégén tartotta országos bajnokságát kardban és párbajtőrben, ezúttal a tőrözők következnek. A helyszín más - a Ludovika Aréna -, a tét ugyanaz lesz ebben a fegyvernemben is: az ob érmei mellett a korosztályos világversenyekre történő kijutásról dönthet ez a hétvége. 

Mindez pontosan igaz a kadetokra is. Itt párbajtőrben és férfi kardban rendezik a korosztály országos bajnokságát - egyaránt a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. A női kardozók ugyanakkor Bukarestbe utaznak, itt rendezik a korosztály utolsó, a hazai válogatásba beszámító európai körversenyét. 

A nemzetközi versenyeken: hajrá, magyarok! Az ob-kon pedig sok sikert kívánunk mindenkinek, honlapunk természetesen valamennyi eseményről beszámol majd. További híreink

Aktuális

Nagyszerű magyar szereplés a dohai párbajtőr Grand Prix-n! Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmet nyert! Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek!

Eseménynaptár

X

Támogatóink