Hír

MTK és BVSC győzelmek - Panka a páston!

  • 2021.02.21

Az MTK férfi, illetve a BVSC női kardcsapata nyerte a Magyar Kupa újabb fordulóját. A nap jó híre, hogy decemberi térdsérülése után ismét pástra lépett Márton Anna - immáron a BVSC színeiben. 

Az egyéni versenyeket követően érdekes paradoxon alakult ki a kardcsapatok Magyarkupájának vasárnapi versenyein. A férfiaknál ugyanis az illetékesek úgy döntöttek, hogy legjobbjaik kihagyják az eseményt. Több klub el sem indult, és legerősebb csapatával egyedül az UTE állt fel. A győzelmet az MTK szerezte meg.

Márton Anna (balra) újra a páston.

A hölgyeknél viszont éppen az ellenkezője történt. A mezőny itt sem volt nagy, viszont szinte valamennyi számottevő hazai női kardozó ott volt a pástokon. A legnagyobb és legkellemesebb meglepetésnek talán az számított, hogy szűk két hónappal súlyosnak tűnő térdsérülését követően ismét versenyzett Márton Anna, ráadásul először új klubjának, a BVSC-nek a színeiben. Ezek után kétség sem férhetett ahhoz, hogy Pusztai Lizával és Szűcs Lucával simán hozzák a meccseiket a vasutasok. Márton Panka így nyilatkozott a versenyt követően:

Retteghetnek az ellenfelek, Márton Anna és Pusztai Liza egy csapatban.

“Nagy öröm, megkönnyebbülés, hogy ismét versenyzek, persze, rengeteg munka van mögötte. Az eddigi napi két edzés mellé bejött harmadiknak a gyógytorna. Ez az olimpiáig már nem is fog változni. Egyszer sem fájlaltam ma a térdem, inkább úgy éreztem, hogy még vissza is kell fogni magam. Bízom abban, hogy három hét múlva, a Világkupán már százszázalékos formát tudok hozni. A BVSC-s létet pedig nagyon élvezem. Korábbi klubomban gyakorlatilag egyedül maradtam, nem is volt csapatunk. Itt a fiatalok örömmel, szeretettel fogadtak, nagyon élvezem, hogy ilyen téren is közösségbe kerültem.”

Persze, minden út ugyanoda vezet. A részvétel, illetve a távolmaradás egyaránt azért történt, hogy minél jobb formában vegyenek részt a magyarok a három hét múlva sorra kerülő, budapesti olimpiai kvalifikációs Világkupán. Klasszisokról beszélünk, mindenki pontosan tudja, mit és miért csinál. Úgyhogy: végre újra leírhatjuk, hamarosan, hajrá, magyarok!

Eredmények. Férfi kardcsapat Magyar Kupa, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 7 induló. Végeredmény: 1. MTK (Kovács István, Péch Miklós, Puy Sebestyén, edző: Gárdos Gábor), 2. UTE, 3. UTE 2, 4. Honvéd, 5. Interfencing Debrecen, 6. GEAC, 7. TFSE. A döntőben: MTK-UTE 45:34.

Női kardcsapat Magyar Kupa, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 5 induló. Végeredmény: 1. BVSC (Marleen Buitenhuis, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca, edzők: Bódy István, Bódy Benjámin, Gárdos Gábor), 2. Vasas, 3. Honvéd, 4. UTE, 5. Interfencing Debrecen. A döntőben: BVSC-Vasas 45:29.További híreink

Aktuális

Márciustól folytatódik a nemzetközi vívóélet! A FIE döntése alapján március 10. és 14. között Budapesten rendezik az olimpiai kvalifikációs férfi és női kard Világkupát. Párbatőrben két héttel később, Kazanyban lesz hasonló esemény. Hajrá, magyarok!

Eseménynaptár

X

Támogatóink