Hír

Negyedik lett Bernben a férfi párbajtőrcsapat!

  • 2021.11.21

Nagyon jól szerepelt a magyar párbajtőrcsapat a berni Vk-n. Az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású válogatott, többek között Olaszország legyőzésével negyedik lett.

A 2019-es junior világbajnok csapat gerince (Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid) és a tokiói olimpiai ezüstérmes, egyéni világbajnok Siklósi Gergely alkotta válogatott vágott neki az “új korszaknak”, az ötkarikás játékok utáni első Világkupa-versenynek Bernben. A három fiatal - na, nem mintha Geri olyan idős lenne a 24 évével… - vívta végig a negyeddöntőig a versenyt, és sokáig bravúrt bravúrra halmoztak. 

Kolumbia 36:25-ös legyőzését még nevezhettük kötelező feladatnak a 16 közé jutásért, de a nyolcaddöntőben sem hagytunk esélyt az Egyesült Államoknak, nagyon sima 45:35 lett a vége. Az igazi bravúr, az ennél is értékesebb siker azonban eztán következett. A negyeddöntőben ugyanis az olasz válogatottat gyakorlatilag ugyanolyan simán, 45:36-ra verték a mieink! Itt már beszállt egy asszóra Siklósi Geri is, aki fontos pillanatban tett hozzá a sikerhez.

A negyedik helyen végzett csapat: Siklósi Gergely, Nagy Dávid, Andrásfi Tibor és Koch Máté.

Az elődöntőben aztán megtört a lendület, a spanyolok ellen a hajrára sikerült felzárkózni megint csak Geri révén, de a fordítás már nem jött össze, 45:42-es vereség lett a vége. A bronzéremért pedig az olimpiai bajnok japán válogatott bizonyult túl erősnek, 45:34-re kapott ki a magyar csapat. Mindez a nagyon értékes negyedik helyet jelentette a párizsi olimpia felé vezető út első állomásán, és így gondolta ezt Dancsházy-Nagy Tamás válogatott edző is.

Nagy Dávid és csapattársai is nagyszerűen teljesítettek Bernben.

“Megbeszéltük, hogy a fiatalok alkotják a csapatot, és nagyon örülök, hogy ilyen jól vívtak! Amikor kellett, bejöttek a taktikai cserék, az elődöntőig minden tökéletesen működött. Természetesen most van bennünk egy kis hiányérzet, hogy negyedik hely lett a vége, de azért összességében elégedett lehetek.” - nyilatkozta a helyszínről Dancsházy-Nagy Tamás.

Eredmények. Férfi párbajtőrcsapat Világkupa, Bern, 34 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Kolumbia 36:25 (Andrásfi +8, Nagy +5, Koch -2).

Nyolcaddöntő: Magyarország-Egyesült Államok 45:35 (Andrásfi +6, Koch +4, Nagy 0). 

Negyeddöntő: Magyarország-Olaszország 45:36 (Nagy +7, Koch +5, Siklósi +2, Andrásfi -5).

Elődöntő: Magyarország-Spanyolország 42:45 (Siklósi +7, Andrásfi -3, Nagy -3, Koch -4).

A 3. helyért: Magyarország-Japán 34:45 (Nagy 0, Koch -2, Andrásfi -3, Siklósi -6).

Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Spanyolország, 3. Japán, 4. Magyarország (Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely).További híreink

Aktuális

Negyedik helyen végzett az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a szezonnyitó berni Világkupán. Az egyéni versenyen Berta Dániel lett ötödik. Gratulálunk!

Eseménynaptár

X

Támogatóink