Hír

Nincs magyar a párizsi főtáblán

  • 2022.01.14

Sérülés, illetve betegségek miatt erősen tartalékos összeállításban léptek pástra férfi tőrözőink a párizsi egyéni Világkupán.Esélye egyedül Dósa Daninak volt a főtáblára kerülésre, neki sem sikerült.

Amúgy sem legacélosabbnak mondható szakágunkat valóban még az ág is húzza… Szirmai Benedek, a férfi tőrözők vezetőedzője a Dósa Dániel, Szemes Gergő, Frűhauf Benjámin, Németh András válogatottat “képzelte el” a mostani, párizsi Világkupa-versenyre. Ezt követően először utóbbi dőlt ki a sorból, ujjsérülése miatt. Majd az újév első napjaiban jött Frűhauf Benjámin betegsége, végül az indulás előtt egy nappal Szemes Gergőt érte utol a covid. És még nincs vége! A francia fővárosba érkezést követően a tartalékként beugró Maior Mátyás és Dósa Dani antigén tesztje is pozitívnak bizonyult… Az ilyenkor kötelező PCR-teszt aztán Dani esetében szerencsére negatívvá módosult, Matyinál viszont nem, így ő sem indulhatott, ráadásul az ilyenkor kötelezővé váló helyi covid-protokoll vár rá. 

Maradt tehát három, azaz három hadra fogható indulónk, Dósa mellett Korom Erik és Nedeljkovic Mateja, ennek megfelelően fog pástra lépni majd a vasárnapi csapatversenyen a magyar válogatott… Persze, mindez nem rengette meg a tőrvilágot, nagyon erős egyéni Vk-verseny kezdődött péntek reggel, és a történtek tükrében az is megsüvegelendő teljesítménynek számított, hogy, ha nehezen is, de mindhárom tőrözőnk túlélte a selejtező kört. Ezt követően nem jutott 160 közé Korom és Nedeljkovic, osztrák, illetve algír vívótól kaptak ki. Dósa Daninak volt a főtáblára kerülésért reális esélye, és első asszóját simán hozta is a francia De Balvallal szemben 15:4-re. Az utolsó lépés azonban nem sikerült, a japán Abe a 64-ért 15:11-re győzött ellene. 

Ezzel szombatra “szünnapot” kapott a maroknyi magyar küldöttség, amely a vasárnapi csapatversenyen lesz érdekelt. 

Eredmények. Férfi tőr egyéni Világkupa, Párizs, 219 induló. A csoportmérkőzéseken: Dósa Dániel 3 győzelem/2 vereség, Nedeljkovic Mateja 2/4, Korom Erik 1/4 továbbjutottak).

A legjobb 160 közé jutásért: Nedeljkovic-Fellah (algériai) 10:15, Korom-Rastegar (osztrák) 12:15. 

A legjobb 96 közé jutásért: Dósa-De Belval (francia) 15:4.

A legjobb 64 közé jutásért: Dósa-Abe (japán) 11:15. További híreink

Aktuális

Kimagaslóan szerepeltek junior vívóink 2022 első nemzetközi versenyein. A budapesti kard, illetve az udinei párbajtőr Vk-kon két arany-, egy ezüst- és három bronzérmet nyertek, nagyszerű eredmény, gratulálunk! Csak így tovább 2022-ben!

Eseménynaptár

XLive stream Élő eredmények 


Junior Női Egyéni és Csapat Kard VK Segovia 2022. 01. 22-23.

Junior Férfi Egyéni és Csapat Tőr VK Aix-En-Provence 2022. 01. 22-23.

Junior Női Egyéni és Csapat Tőr VK Zagreb 2022. 01. 22-23.

GKK Kard Körverseny Újonc Fiú-Leány Kard 2022. 01. 23. Vasas SC

 


Válogatott Keretek

Támogatóink