Pézsa Tibor bekerült a Hall of Fame-be

júl 26, 2022 | Hírek

Újabb magyar taggal gyarapodott a vívó Hírességek Csarnoka. Az egyéni olimpiai és világbajnok kardozó, Pézsa Tibor 15. magyarként került a FIE elitjei közé. Gratulálunk, és jó egészséget kívánunk!

Nagyjából egy évtizede hozta létre a Nemzetközi Vívó Szövetség (FIE) a sportági Hírességek Csarnokát. A kialakított lista azóta minden évben négy fővel bővülhet, melyet a nemzeti szövetségek ajánlását követően a FIE választja ki. Az idei bővítményt a napokban tették közzé, melynek alapján a 86 esztendős Pézsa Tibor is bekerült a Hall of Fame-be. 

Pézsa Tibor Csampa Zsolttal a tavalyi "Év sportolója' gálán.

Pézsa Tibor az 1964-es tokiói olimpián nyert férfi kardban egyéni aranyérmet, majd hat évvel később az ankarai világbajnokságon állhatott a dobogó tetejére. Emellett tagja volt a moszkvai világbajnokságon aranyat nyerő magyar kardcsapatnak. Mesterként több, kimagasló vívót nevelt fel, többek között az olimpiai és világbajnok Nébald Györgyöt. Az “újkori” magyar kardvívás egyik legeredményesebb időszakában volt a fegyvernem vezető edzője, a mai napig segíti a munkáját annak a Gárdos Gábornak, aki csapatával éppen most nyerte meg a női szakág történetének első vb-címét. 

Pézsa Tibor ezzel a 15. magyar, aki bekerült a Hall of Fame-be. A lista: Bay Béla, Elek Ilona, Fenyvesi Csaba, Gedővári Imre, Gerevich Aladár, Kamuti Jenő, Kárpáti Rudolf, Kovács Pál, Kulcsár Győző, Nagy Tímea, Pézsa Tibor, Rejtő Ildikó, Sákovicsné Dömölky Lídia, Schmitt Pál, Szabó Bence.

A Magyar Vívó Szövetség ez úton is gratulál, és jó egészséget kíván Pézsa Tibornak!

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Kapitány az utánpótlásról és az olimpikonokról

Boczkó Gábor szövetségi kapitány néhány mondattal értékelte a korosztályos világbajnokságon történteket, és beszélt az olimpiai felkészülésről.

Nádasdy Anna ismét U23-as világbajnok!

Nádasdy Anna a thaiföldi U23-as kerekesszékes világbajnokságon mindhárom fegyvernemben aranyérmet nyert, gratulálunk!

Szentkirályi Tehetségprogram

Szentkirályi Tehetségprogram - Sajtóközlemény

Férfiaknál magyar, nőknél külföldi fölény

A férfiaknál a Vasas, a nőknél az ukrán második csapat nyerte a párbajtőrcsapat Magyarkupa-fordulót a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban.

Élő eredmények

Közelgő események