Rangos elismerést kapott Kamuti Jenő

nov 26, 2021 | Hírek

European Olympic Laurel-díjat kapott az Európai Olimpiai Bizottságtól Kamuti Jenő. Az MVSZ alelnöke a kitüntetést az EOC 41. szemináriumán, a szlovákiai Somorján vette át november 26-án.

Forrás: olimpia.hu

Kamuti Jenő a díjátadás után Kulcsár Krisztiánnal, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökével.

Az EOC 2007-ben hozta létre az European Olympic Laurel-díjat, amelyet a sport népszerűsítésében és fejlesztésében nyújtott kiemelkedő szerepek elismeréseként adnak át, rendszerint az európai szervezet évvégi, novemberi közgyűlése vagy szemináriuma alkalmából. Olyan személyek kapják, akik figyelemre méltó érdemeket értek el a sport területén, kiemelkedő munkát végeztek a sport népszerűsítése érdekében, és hozzájárultak az európai olimpiai bizottságok – mint például a Magyar Olimpiai Bizottság –és minden olyan személy vagy szervezet közötti együttműködésekhez, amelyek fontos szerepet játszottak a sport sokrétű fejlesztésében is.

Ezt a díjat kapta pénteken Kamuti Jenő olimpiai ezüstérmes, világbajnok vívó, sebészfőorvos, a Magyar és a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke, a Nemzet Sportolója, a Magyar Vívó Szövetség alelnöke.

A Magyar Vívó Szövetség nevében szívből gratulálunk!

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Negyedik helyezés – kis lépés előre

A férfi párbajtőrcsapat negyedik helyével az eddigi legjobb eredményét érte el a rijádi korosztályos vb-n a magyar küldöttség, de az érem továbbra is hiányzik. A nők 6. helyen zártak. Jönnek a kardozók, hajrá, magyarok!

KÖZGYŰLÉS 2024

Tisztelt Egyesületek! A Magyar Vívó Szövetség elnöksége 2024. április 11-i elnökségi ülésén,  7/2024/3 számú határozatával elfogadta az éves rendes közgyűlés kiírására vonatkozó előterjesztést, mely szerint 2024. május 17-én, péntek 15.00 órára a Magyar...

Szilárd Anna 5. – egyet léptünk előre

Megszerezte első egyéni “kisdöntőjét” a magyar küldöttség a rijádi korosztály világbajnokságon. Kadet női párbajtőrben Szilárd Anna lett ötödik, gratulálunk!

Tovább tart a böjt

Keresztes Ádám szerepelt a legjobban a magyarok közül a kadet és junior világbajnokság junior párbajtőr egyéni versenyszámában. A tatai vívó nyolcaddöntőig jutott.

Közgyűlés következik

Május 17-én tartja a Magyar Vívó Szövetség az évi rendes, egyben tisztújító közgyűlését a Magyar Sport Házában.

Élő eredmények

Közelgő események