Hír

Rangos elismerést kapott Kamuti Jenő

  • 2021.11.26

European Olympic Laurel-díjat kapott az Európai Olimpiai Bizottságtól Kamuti Jenő. Az MVSZ alelnöke a kitüntetést az EOC 41. szemináriumán, a szlovákiai Somorján vette át november 26-án.

Forrás: olimpia.hu

Kamuti Jenő a díjátadás után Kulcsár Krisztiánnal, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökével.

Az EOC 2007-ben hozta létre az European Olympic Laurel-díjat, amelyet a sport népszerűsítésében és fejlesztésében nyújtott kiemelkedő szerepek elismeréseként adnak át, rendszerint az európai szervezet évvégi, novemberi közgyűlése vagy szemináriuma alkalmából. Olyan személyek kapják, akik figyelemre méltó érdemeket értek el a sport területén, kiemelkedő munkát végeztek a sport népszerűsítése érdekében, és hozzájárultak az európai olimpiai bizottságok – mint például a Magyar Olimpiai Bizottság –és minden olyan személy vagy szervezet közötti együttműködésekhez, amelyek fontos szerepet játszottak a sport sokrétű fejlesztésében is.

Ezt a díjat kapta pénteken Kamuti Jenő olimpiai ezüstérmes, világbajnok vívó, sebészfőorvos, a Magyar és a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke, a Nemzet Sportolója, a Magyar Vívó Szövetség alelnöke.

A Magyar Vívó Szövetség nevében szívből gratulálunk!További híreink

Aktuális

Kimagaslóan szerepeltek junior vívóink 2022 első nemzetközi versenyein. A budapesti kard, illetve az udinei párbajtőr Vk-kon két arany-, egy ezüst- és három bronzérmet nyertek, nagyszerű eredmény, gratulálunk! Csak így tovább 2022-ben!

Eseménynaptár

XLive stream Élő eredmények 


Junior Női Egyéni és Csapat Kard VK Segovia 2022. 01. 22-23.

Junior Férfi Egyéni és Csapat Tőr VK Aix-En-Provence 2022. 01. 22-23.

Junior Női Egyéni és Csapat Tőr VK Zagreb 2022. 01. 22-23.

GKK Kard Körverseny Újonc Fiú-Leány Kard 2022. 01. 23. Vasas SC

 


Válogatott Keretek

Támogatóink