Sportágunk a karanténban (2. rész) – Dósa Dániel

ápr 27, 2020 | Hírek

Furcsa, nehéz, de fegyelmezett napokat él sportágunk. Vívóinkat, mestereinket, szakembereinket látogatja meg fényképészünk, Kovács Márton. Fotók és mondatok - miként telik a karantén.

Legjobb férfi tőrvívónkat, az országos egyéni bajnok, a fegyvernemi olimpiai pótkvalifikációs versenyre készülő Dósa Dánielt látogattuk meg. 

Dósa Dani, a házigazda: “Mostanság szinte egyáltalán nem fogadunk vendégeket. A karantén előtti időszak utolsó pillanataiban érkeztem haza Anaheimből, ahol végül már nem is tartották meg a Grand Prix-versenyt. Azóta betartom az elnökségi utasítást, itthon vagyok, délelőttönként futni szoktam elmenni, aztán ennyi.”

Dósa Dani, aki nem húzódozik az erősítéstől: “A mai férfi tőrvívásban a jó kondíció alap. Megfordult a világ, ma már hiába van jó technikád, ha egy tizenöt tusos asszó után kipurcansz, akkor nem érhetsz el jó eredményt. Ajkler Zita írja a programomat, illetve magam is kreálok gyakorlatsorokat.”

Dósa Dani, aki elsősorban nem magát nézi: “A videózás manapság ugyancsak alap. Én sokkal többször próbálom meg az ellenfeleimet feltérképezni, mint amennyiszer magamat figyelem. Utóbbit inkább csak az önbizalom erősítése végett, hogy lássam, így is tudok vívni…”

Dósa Dani, akinek nincsenek súlyproblémái: “Nem is baj, hogy minden elhúzódik egy kicsit. Ezt a szezont kicsit túlstresszeltem, nem bánom, hogy valószínűleg őszre tolódnak az igazán nagy feladatok. Két-három kiló izmot szereztem vissza az elmúlt hónapban, egyre jobban érzem magam.”

Dósa Dani, a “nyúlfej”: “A barátnőm nyuszija, pontosabban most már a miénk… A kép nem beállított, sokat kondizom az erkélyünkön a műfüvön, és a nyúl rendszeresen társamul szegül. Rágcsálgat vagy puszilgat, tudom is én, de nagyon megszerettem…”

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Spiesz Anna hetedik a junior vb-n

Ismét helyezések jutottak a magyar válogatottnak a rijádi korosztályos vb-n. Junior női kardban Spiesz Anna hetedik lett, Kovács Zsanett, illetve a férfiaknál Tóth Bertalan nyolcaddöntős volt.

A felnőttek is folytatják

Véget ért a felnőtt korosztály négyhetes versenyszünete. A hétvégén a női tőrözők Tbilisziben Vk-versenyen, a párbajtőrözők és a kardozók idehaza, válogatón szerepelnek.

Negyedik helyezés – kis lépés előre

A férfi párbajtőrcsapat negyedik helyével az eddigi legjobb eredményét érte el a rijádi korosztályos vb-n a magyar küldöttség, de az érem továbbra is hiányzik. A nők 6. helyen zártak. Jönnek a kardozók, hajrá, magyarok!

KÖZGYŰLÉS 2024

Tisztelt Egyesületek! A Magyar Vívó Szövetség elnöksége 2024. április 11-i elnökségi ülésén,  7/2024/3 számú határozatával elfogadta az éves rendes közgyűlés kiírására vonatkozó előterjesztést, mely szerint 2024. május 17-én, péntek 15.00 órára a Magyar...

Szilárd Anna 5. – egyet léptünk előre

Megszerezte első egyéni “kisdöntőjét” a magyar küldöttség a rijádi korosztály világbajnokságon. Kadet női párbajtőrben Szilárd Anna lett ötödik, gratulálunk!

Élő eredmények

Közelgő események