Sportágunk a karanténban (7. – utolsó előtti rész) – Márton Anna

máj 17, 2020 | Hírek

Furcsa, nehéz, de fegyelmezett napokat él sportágunk. Vívóinkat, mestereinket, szakembereinket látogatja meg fényképészünk, Kovács Márton. Fotók és mondatok - miként telik, telt a karantén.

Márton Anna, világbajnoki bronz-, és Európa-bajnoki ezüstérmes kardozó a koronavírus-járvány kitörése előtt egyetlen lépésre volt attól, hogy kvalifikálja magát egyéniben és csapatban a tokiói olimpiára. Az időpont most változott, a célok viszont ugyanazok maradtak. 

Márton Anna, a zárt ajtók mögött: “Furcsa volt számomra a karantén. Eleinte igazából fel sem fogtam, mi történik. Ami talán nem is meglepő, elvégre a második világháború óta nem maradt el olimpia… Hetek teltek el, mire felfogtam, hogy most nem a kvóta a legfontosabb, hanem valami egészen más. Annyira készültünk és vártuk Tokiót, de mostanra minden átértékelődött bennem.”

Márton Anna, és az edzések: “Mesteremmel, Gárdos Gáborral, aki egyben a válogatott edzője is, megbeszéltük, hogy addig semmiféle komolyabb szakmai munkának nincs értelme, amíg nem tudjuk a folytatás menetrendjét. Úgyhogy marad a fizikai felkészülés, a kondit meg kell őrizni, a szakmai munkát pedig a versenynaptár függvényében fogjuk pontosan megtervezni.”

Márton Anna, Ében, és a kirándulás: “Ez az időszak tökéletesen alkalmas volt a nagy sétákra, kirándulásokra. A karantén első hónapját kedvenc helyemen, a Balaton-Felvidéken töltöttem, és Ében, a kutyám természetesen oda is velem tartott. Itt, ezen a képen már itthon, Budán tettünk egy kirándulást.

Márton Anna, és a képességfejlesztés: “Itt nem én végzek képességfejlesztő gyakorlatokat, hanem játszom Ébennel… Ezekben a hónapokban rá is sokkal több időm jutott. Nem siettetjük a visszatérést, már csak azért sem, mert az elnökségi döntés értelmében májusban nem lehetnek válogatott edzések.”

Márton Anna, aki fagyizás közben már a jövőről beszél: “Abszolút optimista vagyok a jövőt illetően. Biztos vagyok benne, hogy az utolsó kvalifikációs versenyen a csapat kiharcolja a kvótát. Fiatal csapat a miénk, mi az egy év alatt fejlődni fogunk, több riválisunk viszont nem mondhatja el ugyanezt magáról. Úgyhogy miénk a jövő!”

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Eitner Kinga kitüntetése

Első alkalommal adták át a Gerevich György Nevelőedzői Díjat. A három kitüntetett között szerepelt Eitner Kinga, a Balaton vívószakosztály elnöke, a junior férfi párbajtőr-válogatott edzője, gratulálunk!

Legfiatalabbak wroclawi sikere

Egy-egy aranyéremmel, és további számos medállal, helyezéssel tértek haza ifjú kardozóink és tőrözőink a nagy mezőnyű wroclawi, nemzetközi versenyről. Hajrá, fiatalok!

Tizenöt vívónk lesz ott Párizsban

Véget ért a hét végén a tavaly májusban kezdődött olimpiai kvalifikációs sorozat. Végleges az adat: magyar részről 15-en lesznek ott Párizsban. Amióta él a kvótás rendszer, ennyien sosem voltak!

Arany, bronzok, helyezések

Újabb sikeres hétvégét zárt a magyar vívás! Szatmári András Budapesten arany-, Nagy Dávid Tbilisziben bronzérmet nyert. a női párbajtőrcsapat Nankingban lett harmadik.

Ezúttal negyedik hely jött össze

A közönséget mindenki dicsérte. Remek hangulatban, de ezúttal negyedik hellyel zárt a magyar férfi kardválogott a budapesti Világkupán, a BOK Csarnokban.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM