Hír

Szász-Kovács Emese a Vasas vívószakosztályának társelnöke

  • 2021.06.08

A szálak összeérnek. A két riói egyéni olimpiai bajnok a jövőben közösen irányítja a Vasas szakosztályát. Szilágyi Áron mellé Szász-Kovács Emesét nevezték ki a pasarétiek társelnökének, gratulálunk!

Csak a sorrend cserélődött. Rióban Szász-Kovács Emese “kezdett”, azaz ő nyerte meg hamarabb az aranyérmét Szilágyi Áronnál. Mindkét vasasos klasszis olimpiai bajnokként (utóbbi kétszeresként) tért haza 2016-ban Rióból. “Sorsuk”, azaz pályafutásuk, most ismét összekapcsolódott. A napokban ugyanis Markovits László, a Vasas elnöke a vívószakosztály élére nevezte ki a párbajtőröző Szász-Kovács Emesét. Társelnökként, az eddigi elnök, a kardozó Szilágyi Áron mellé…

Szász-Kovács Emese és Szilágyi Áron ezentúl társelnökként beszélget majd egymással. Képünkön Siklósi Gergely és Decsi Tamás társaságában.

A szerepvállalásról mindkét olimpiai bajnokunkat megkérdeztük, elsőként Emesét. “Azt még nem döntöttem el, hogy miként alakul vívóként a pályafutásom. Természetesen nem esett jól, hogy a vezetőedző döntése alapján végül nem kaptam lehetőséget a tokiói kvóta kiharcolására, de erről teljesen felesleges utólag keseregni. Tiszta szívből szurkoltam Kun Annának a madridi pótkvalifikációs versenyen, sajnálom, hogy nem sikerült nyernie. Rendezem a gondolataimat ezzel kapcsolatosan, aztán majd meglátjuk, mit hoz a jövő… Markovits László ajánlatán viszont kevesebbet gondolkoztam, már csak azért is, mert Áron ugyancsak arra kapacitált, hogy mondjak igent. Örülök, hogy segíthetek a Vasasnak, sokat kaptam a klubomtól, remélem, valamennyit vissza tudok adni belőle.”

Az “elnöktárs”, azaz Áron is pozitívan fogadta az olimpiai bajnoki “kombót”. “Nagyon örülök annak, hogy ilyen ‘kollégát’ kaptam. A Vasasban nagyjából fele-fele arányban vívnak kardozók és párbajtőrözők, úgy is van rendjén, hogy a másik fegyvernememben érkezik a segítség. Ráadásul a közeljövő Emeséé, én ugyanis mostanában a tokiói olimpiával vagyok elfoglalva…”

Sok sikert kívánunk Emesének szakosztályelnökként is, de azért hadd bízzunk abban őszintén, hogy Tokió után, a pástokon ugyancsak újra látjuk majd a vasasos társelnököket!További híreink

Aktuális

Siklósi Gergő ezüstérmet nyert férfi párbajtőr egyéniben a tokiói olimpián! 23 éves világbajnokunk nagyszerű vívással jutott el a döntőig, ahol a francia Cannone-tól szenvedett vereséget. Gratulálunk neki és mesterének, Dancsházy-Nagy Tamásnak!

Itt a sporttörténelem! Szilágy Áron zsinórban harmadszor nyerte meg a férfi kard egyéni verseny aranyérmét a tokiói olimpia nyitónapján. Elképesztő vívást produkált egész nap, a döntőben az olasz Samelét győzte le. Gratulálunk!

Eseménynaptár

X

Támogatóink