Hír

Szilágyi Áron szakosztályelnökként is folytatja Párizsig!

  • 2020.09.15

A kétszeres egyéni olimpiai bajnok Szilágyi Áron lett a Vasas szakosztályának elnöke. A feladatot társadalmi munkában látja el a klasszis kardozó, aki a 2024-es olimpiáig tervezi vívóként pályafutását

Sokak számára meglepő hír látott napvilágot a hét elején: Szilágyi Áron, a kardvívás regnáló, kétszeres egyéni olimpiai bajnoka a Vasas szakosztályelnökeként folytatja pályafutását. Mielőtt bárki a fejéhez kapna, gyorsan hozzátesszük: is… A versenyzést ugyanis természetesen nem hagyja abba, a fő cél számára természetesen a tokiói olimpiai szereplés. Új feladatát társadalmi munkában végzi majd. 

Sportágunk kétszer koronázott klasszisa így nyilatkozott honlapunknak új feladatáról, és arról, hogy miért mondott igent a felkérésre.

“A megkeresés akkor érkezett, amikor a korábbi elnök, Ferjancsik Domonkos bejelentette, hogy megnövekedett feladatai miatt nem tudja tovább folytatni munkáját. Éppen ő volt az egyik, Markovits László elnök mellett, aki arra kapacitált, kövessem őt a sorban. A fő ok, amiért igent mondtam, roppant egyszerű: több mint húsz éve, minden a Vasas Pasaréti úti Kovács Pál vívóterméhez köt. Nincs olyan kérés ezzel kapcsolatban, amire nemet mondanék.” - kezdte Szilágyi Áron, aki 30 esztendősen vág bele a feladatba.

Szilágyi Áron ezentúl a Vasas szakosztályelnökeként is nyilatkozik majd.

“Természetesen továbbra is a versenyzés a legfontosabb a számomra, és ha úgy érezném, hogy az a legkisebb hátrányt is szenvedne ezzel a döntésemmel, akkor nem vágtam volna bele. A szakosztály társadalmi elnöke lettem, az operatív vezetést, a munka legjavát, a napi feladatokat a Boros György szakosztályvezető által irányított csapat végzi el továbbra is. Azaz nem a szakmai munkát fogom irányítani, továbbra is vívó vagyok. Inkább a támogatói kapcsolatokat ápolnám és szélesíteném, a Vasas népszerűsítésében vállalnék szerepet, erősíteném a megjelenésünket a médiában és a szociális médiában. Persze, minden további kérdésben is állok a kollégáim rendelkezésére, hiszen napi szinten jelen vagyok a szakosztályban. Mindez tökéletesen összeegyeztethető a vívással, nem vállaltam volna el ezt a számomra fontos feladatot, ha másként érezném. Az a célom, hogy a jövőben az eredményeim mellett más területen is hozzá tudnék tenni a vasasos sikerekhez” - nyilatkozta a kardozó.

Szilágyi Áron egyébként 2021 végéig hosszabbította meg szerződését a Vasassal, és nem hivatalosan azt is bejelentette, hogy tervei szerint a 2024-es párizsi olimpiáig folytatja pályafutását.

Mi mást is tehetnénk mindehhez hozzá? Kívánunk elnökként hasonlóan sikeres perceket, mint versenyzőként…! 

Vívóként 2024-ig tervezi a pályahutását a kardvívás klasszisa.További híreink

Aktuális

Megkezdtük versenyszezonunkat! A sikeres debütálás után a párbajtőrözők utánpótlásának balatoni országos bajnoksága következik. Októbertől pedig reményeink szerint beindul a 2020/21-es vívószezon. Hajrá, magyar vívás!

Eseménynaptár

X

Támogatóink