Hír

Ötödik a férfi párbajtőrcsapat az isztambuli Vk-n

  • 2023.05.21

Ötödik helyen végzett az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat az isztambuli Világkupán. Értékes helyezés, de azért akad hiányérzet. 

Az olimpiai kvalifikáció szempontjából bíztató eredményt ért el az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású magyar férfi párbajtőrcsapat az isztambuli, olimpiai kvalifikációs Világkupa-versenyen. Ugyanakkor ezen ötödik hely kapcsán azért nyilván marad hiányérzet a mieinkben.

Egyetlen meccset vesztett el a férfi párbajtőrcsapat, volt ok a nap folyamán az örömre.

Történt ugyanis, hogy meglepetés meglepetést követett ezen a napon. A mieink részéről ez egy ideig elmaradt, ugyanis a 16-ba jutásért Szingapúrt simán, 45:34-re győzték le, majd következett a Kanada elleni nyolcaddöntő. A rivális egyébként az esélyesebb amerikai válogatottat győzte le, ám születtek ennél később jóval váratlanabb eredmények is… Kanada ellen mi számítottunk favoritnak, ám nyolc asszó után nem nálunk volt az előny. Nagy Dávid viszont a kilencedikben azonban kétséget sem hagyott arról, ki a jobb… A vége 43:35 volt, ám ez sem volt sima meccs.

Eközben az águnkon egyaránt vereséget szenvedtek az olaszok, a venezuelaiak, nekünk Spanyolország következett a negyeddöntőben, ráadásul legjobbja, Pereira nélkül. Ám itt sem sikerült dominálni a meccs során, ismét Dávid kötött be az utolsó asszóra, ezúttal két tus hátránnyal. Megkezdődött a versenyfutás, ám ezúttal nem sikerült beérni a riválist, mire lejárt a vívóidő, 35:37-et mutatott az eredményjelző. Jöhetett a nem túl örömteli, ám annál fontosabb folytatás az 5-8. helyért. Melyért a mieink mellett az olimpiai bajnok japánok, és a világranglistát vezető franciák versengtek…

Ötödik lett az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású csapatunk.

Ezt követően viszont igen magabiztos teljesítménnyel, sima győzelmekkel hozták a mieink az ötödik helyet, ami nagyon sokat érhet még az olimpiai kvalifikáció folyamán. Argentína legyőzése (45:24) kötelező feladatnak mondható - bár ezt a versenynap eredményei alapján nem lehet kijelenteni… -, viszont az 5. helyért az olimpiai címvédő japánoknak sem adtak esélyt a mieink, 45:34 lett a vége. 

Mindezért teljes joggal jár a gratuláció a magyar férfi párbajtőrcsapatnak, de gyorsan tegyük hozzá, hogy az aranyért Hollandia-Kazahsztán meccset vívtak, ennek az oddsza úgy 2000 körüli lett volna… Nagyjából ilyen váratlan eredményekre lehet számítani a rendkívül kiegyenlített fegyvernem olimpiai kvalifikációja során, és ez az ötödik hely “kiindulási alapnak” egyáltalán nem tekinthető rossznak! 

Eredmények. Férfi párbajtőrcsapat Világkupa, Isztambul, 45 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Szingapúr 45:34 (Nagy +4, Siklósi +4, Andrásfi +3).

Nyolcaddöntő: Magyarország-Kanada 43:35 (Koch +4, Nagy +3, Siklósi +3, Andrásfi -2).

Negyeddöntő: Magyarország-Spanyolország 35:37 (Nagy +5, Siklósi -1, Koch -3, Andrásfi -3).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Argentína 45:24 (Siklósi +10, Nagy +8, Koch +2, Andrásfi +1).

Az 5. helyért: Magyarország-Japán 45:34 (Koch +8, Siklósi +4, Nagy -1).

Végeredmény: 1. Kazahsztán, 2. Hollandia, 3. Korea, …5. Magyarország (Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely).További híreink

Aktuális

Aranyérmet nyert a férfi kardcsapat az olimpiai kvalifikáció madridi Vk-nyitányán! Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron, gratulálunk!

Eseménynaptár

X

Támogatóink