Hír

Tatai házidöntő Tatán

  • 2021.06.06

Stílusosan tatai házidöntőt rendeztek Tatán, a női párbajtőr Európa-bajnoki válogatón. A győzelmet Kun Anna szerezte meg Büki Lili előtt. Az eseményen nem indult Szász-Kovács Emese és Muhari Eszter.

Két rangos hiányzója akadt a vasárnapi, ugyancsak Tatán, az olimpiai edzőtáborban rendezett női párbajtőr Európa-bajnoki válogatónak. A tokiói pótkvalifikációs versenyről végül lemaradó, még nagyjából másfél hónapig olimpiai címvédőnek számító Szász-Kovács Emese, és a kadet világbajnokként felnőtt válogatott Muhari Eszter maradt távol az eseménytől. Utóbbi pályafutásának folytatása természetesen nem kérdéses, Emeséé viszont igen… Mindenesetre mi nagyon várjuk vissza majd a pástra!

Távollétükben tulajdonképpen elmondható, hogy nagyjából a papírformának megfelelően alakult a válogató. Az egész szezonban idehaza szinte hibátlan, tatai Kun Annát ezúttal sem tudták legyőzni, míg a döntőben a juniorként ugyancsak a felnőtt válogatottat ostromló klubtárs, Büki Lili volt az ellenfél. A házmeccset 15:10-re nyerte Anna, míg a két bronzérmen a perui Calderon és a békéscsabai Dékány Kinga osztozott. 

Eredmények. Női párbajtőr egyéni, Európa-bajnoki válogató, Tata, 79 induló. Végeredmény: 1. Kun Anna (OMS-Tata, edző: Plásztán Attila), 2. Büki Lili (OMS-Tata), 3. Maria Doig Calderon (perui) és Dékány Kinga (AVA Békéscsaba), 5. Kis Ágnes (NKESE), 6. Gnám Tamara (Tatabánya), 7. Nagy Blanka (Békessy Debrecen), 8. Mihály Kata (Békessy Debrecen). A döntőben: Kun-Büki 15:10.További híreink

Aktuális

Kijelölte a Magyar Vívó Szövetség elnöksége a tokiói olimpián induló magyar válogatottat. A négy fegyvernemben tizenhárom versenyzőnk szerepelhet majd. Gratulálunk a kvalifikációhoz, és sok-sok sikert kívánunk! Hajrá, magyarok!

Eseménynaptár

X

Támogatóink