Tizenhetedik a férfi tőrcsapat

jan 16, 2022 | Hírek

Egyetlen mérkőzés jutott a magyar férfi tőrcsapatnak a párizsi Világkupán. A Dósa Dániel, Korom Erik, Nedeljkovic Mateja összeállítású válogatott 45:30-ra kapott ki Spanyolországtól, ezzel 17. lett.

Az egyéni versenyről szóló tudósításunkban már megírtuk, hogy Szirmai Benedek vezetőedző egészen más összeállításban tervezte a párizsi férfi tőrcsapat Világkupát. Az élet azonban közbeszólt. Sérülés és betegségek miatt négy (!) ember is kiesett, és az igazság az, hogy ebben az összeállításban a spanyolok ellen sem volt reális esélyünk. A válogatott mindezt nem cáfolta meg, Dósa Dani minimális plusza édeskevésnek bizonyult, 45:30-ra nyertek az ibériaiak a 16 közé jutásért. Ez pedig azt jelentette, hogy a mieink számára véget ért a Vk, 17. helyen zárt a magyar csapat. 

Nedeljkovic Mateja (balra) mindent megtett a spanyolok ellen, de ez kevésnek bizonyult.

Eredmények. Férfi tőrcsapat Világkupa, Párizs, 27 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Spanyolország 30:45 (Dósa +3, Nedeljkovic -8, Korom -10).

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Franciaország, 3. Egyesült Államok, …17. Magyarország (Dósa Dániel, Korom Erik, Nedeljkovic Mateja).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Ismét Flóra és Kata jutott 64-be

A tbiliszi női tőr Világkupán legjobb két vívónőnk, az olimpikon Pásztor Flóra és Kondricz Kata jutott a 64-es főtáblára.

Újra Szentkirályi Tehetségprogram

Újra elrajtol a Szentkirályi Tehetségprogram: a Szentkirályi Berki Krisztiánnal közösen keresi a jövő bajnokát!

Spiesz Anna hetedik a junior vb-n

Ismét helyezések jutottak a magyar válogatottnak a rijádi korosztályos vb-n. Junior női kardban Spiesz Anna hetedik lett, Kovács Zsanett, illetve a férfiaknál Tóth Bertalan nyolcaddöntős volt.

A felnőttek is folytatják

Véget ért a felnőtt korosztály négyhetes versenyszünete. A hétvégén a női tőrözők Tbilisziben Vk-versenyen, a párbajtőrözők és a kardozók idehaza, válogatón szerepelnek.

Negyedik helyezés – kis lépés előre

A férfi párbajtőrcsapat negyedik helyével az eddigi legjobb eredményét érte el a rijádi korosztályos vb-n a magyar küldöttség, de az érem továbbra is hiányzik. A nők 6. helyen zártak. Jönnek a kardozók, hajrá, magyarok!

Élő eredmények

Közelgő események