Törölték a csapatversenyt Szocsiban, úton hazafelé a mieink

febr 27, 2022 | Hírek

A NOB szombat délutáni ajánlásának megfelelően a szocsi női párbajtőr Világkupa egyéni elődöntőit és a vasárnapi csapatversenyt már nem vívták le. A magyarok Moszkván keresztül reggel hazaindultak.

A Nemzetközi Vívó Szövetség (FIE) azonnal reagált a NOB szombat délutáni ajánlására, mely szerint függesszenek fel, illetve töröljenek (vagy találjanak másik helyszínt) minden olyan sporteseményt, amelyet Oroszországban vagy Fehéroroszországban rendeznek. A négyes döntőnél tartott felfüggesztésekor Szocsiban a női párbajtőr egyéni Világkupa-verseny, ami már addig is elvesztette komolyságát, mivel sorra léptek vissza a nemzetek a 64-es tábláról, lévén a jelenlegi helyzetben mindenki a lehető leghamarabb el akart utazni Oroszországból. 

Az ajánlást követően pedig a FIE félbe is szakította a versenyt, egyben törölte a vasárnapi csapatviadalt. Amelynek egyébként megint csak nem lett volna értelme, lévén addigra, aki tudott, elrepült az orosz városból. Az akkor még a helyszínen tartózkodó Boczkó Gábor szövetségi kapitány honlapunknak szombat este elmondta, hogy már a törlést megelőzően döntött a válogatott a visszalépésről, és sikerült a repülőjegyet is módosítani. A magyar válogatott a vasárnap kora reggeli órákban Szocsiból Moszkvába repült, ahonnan a késő délutáni géppel indul haza Budapestre. 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Eitner Kinga kitüntetése

Első alkalommal adták át a Gerevich György Nevelőedzői Díjat. A három kitüntetett között szerepelt Eitner Kinga, a Balaton vívószakosztály elnöke, a junior férfi párbajtőr-válogatott edzője, gratulálunk!

Legfiatalabbak wroclawi sikere

Egy-egy aranyéremmel, és további számos medállal, helyezéssel tértek haza ifjú kardozóink és tőrözőink a nagy mezőnyű wroclawi, nemzetközi versenyről. Hajrá, fiatalok!

Tizenöt vívónk lesz ott Párizsban

Véget ért a hét végén a tavaly májusban kezdődött olimpiai kvalifikációs sorozat. Végleges az adat: magyar részről 15-en lesznek ott Párizsban. Amióta él a kvótás rendszer, ennyien sosem voltak!

Arany, bronzok, helyezések

Újabb sikeres hétvégét zárt a magyar vívás! Szatmári András Budapesten arany-, Nagy Dávid Tbilisziben bronzérmet nyert. a női párbajtőrcsapat Nankingban lett harmadik.

Ezúttal negyedik hely jött össze

A közönséget mindenki dicsérte. Remek hangulatban, de ezúttal negyedik hellyel zárt a magyar férfi kardválogott a budapesti Világkupán, a BOK Csarnokban.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM