Továbbra is Csampa Zsolt a szövetség elnöke

júl 18, 2020 | Hírek

Újabb négy évre Csampa Zsolt lett az MVSZ elnöke. A közgyűlésen a kihívó Szabó Bencével szemben 93:51-es szavazati aránnyal választották meg Csampa Zsoltot, aki 2012 óta a sportág első embere.

Csampa Zsolt elnök nyitotta meg a közgyűlést, majd egyperces gyászszünetet kért a vívócsalád tavalyi közgyűlés óta elhunyt tagjainak emlékére – Marót Péter, Kausz István, Gyuricza József, Hajtmann János, Vida János, Nedeczky György. Ezt követően gratulált az esztendő díjazottjainak, a Héraklész díjat elnyerő junior világbajnok férfi párbajtőr-, illetve női kardcsapatnak; a vb-döntő utáni nyilatkozatáért Fair Play-díjat kapó férfi kardcsapatnak; az Ezüst Delfin díjat nyerő Mind of Magic kisfilm készítőinek; valamint a Príma Primissima díjra jelölt Kamuti Jenőnek

Tamás Henriette főtitkár és Csampa Zsolt, a háttérben Kamuti Jenő a főasztalnál.

A 151 küldöttből 144 jelent meg a közgyűlésen, ezzel az határozatképes lett. A tisztújítás előtt a rendes közgyűlés napirendi pontjait – szakmai beszámoló, pénzügyi beszámoló, számviteli mérleg, ellenőrző bizottság, 2020-as költségvetés – hallgatta végig és fogadta el a tagság.

Munkában a közgyűlés.

Fél órás szünetet követően kezdődött a tisztújítás. Ennek levezetésére Schmidt Gábort, a MOB alelnökét, a Magyar Kajak-kenu Szövetség elnökét kérte fel a közgyűlés. A négy alelnöki posztra egy-egy jelölés érkezett, úgyhogy annak csak elméleti jelentősége maradt, hogy megválasszák általános alelnöknek Kamuti Jenőt, társadalmi kapcsolatokért felelős alelnöknek Nagy Tímeát, szakmai alelnöknek Somlai Bélát, illetve gazdasági alelnöknek Török Ottót. A budapesti szövetség Varga Zsoltot, a vidéki tagság Galli Zsoltot delegálta az elnökségbe. 

Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség harmadszor megválasztott elnöke.

Az elnöki posztra – miként arról korábban beszámoltunk – Csampa Zsolt és Szabó Bence fogadta el a jelölést. Az alfabetikus sorrendnek megfelelően először a regnáló elnök, Csampa Zsolt, majd a kétszeres olimpiai bajnok kardozó, Szabó Bence mondta el beszédét. Ezt követte a szavazás, melynek eredményeképpen Csampa Zsoltot 93:51-es szavazati aránnyal választották meg elnöknek. A régi-új első ember ezzel újabb négy évig folytathatja 2012-ben megkezdett munkáját, gratulálunk! 

Csampa Zsolt és Szabó Bence kézfogása, az "eredményhirdetés" után.

Csampa Zsolt és Szabó Bence kézfogását követően az újonnan megválasztott elnök megköszönte a tagságnak a bizalmat, majd hozzátette: “Mindenki előtt nyitva áll az ajtóm, továbbra is közösen szeretnék dolgozni mindenkivel. Hajrá, Magyarország, hajrá, magyar vívás!” Ezt követően az új elnökség megszavazása maradt hátra. A fentebb már említett alelnökök, illetve regionális tagok mellett Gémesi Csaba, Dani Gyöngyi, Grósz Andor, Imre Géza, László Dezső, Lontay Balázs, Prosits Attila, Serra György és Vitályos Eszter került az elnökségbe.

A Magyar Vívó Szövetség újonnan megválasztott elnöksége.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

kellemes húsvéti ünnepeket!

Kellemes húsvéti ünnepeket kíván a Magyar Vívó Szövetség!

Eitner Kinga kitüntetése

Első alkalommal adták át a Gerevich György Nevelőedzői Díjat. A három kitüntetett között szerepelt Eitner Kinga, a Balaton vívószakosztály elnöke, a junior férfi párbajtőr-válogatott edzője, gratulálunk!

Legfiatalabbak wroclawi sikere

Egy-egy aranyéremmel, és további számos medállal, helyezéssel tértek haza ifjú kardozóink és tőrözőink a nagy mezőnyű wroclawi, nemzetközi versenyről. Hajrá, fiatalok!

Tizenöt vívónk lesz ott Párizsban

Véget ért a hét végén a tavaly májusban kezdődött olimpiai kvalifikációs sorozat. Végleges az adat: magyar részről 15-en lesznek ott Párizsban. Amióta él a kvótás rendszer, ennyien sosem voltak!

Arany, bronzok, helyezések

Újabb sikeres hétvégét zárt a magyar vívás! Szatmári András Budapesten arany-, Nagy Dávid Tbilisziben bronzérmet nyert. a női párbajtőrcsapat Nankingban lett harmadik.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM