Hír

Van mire büszkének lenni!

  • 2021.07.26

A tanítvány még nem boldog a történtek okán, a mester viszont már büszke a tanítványára. Olimpiai negyedik helyezés után rövid értékelés a női kardozó Márton Annától, és edzőjétől, Gárdos Gábortól.

Munkatársunk helyszíni jelentése:

A verseny után Márton Anna nyilatkozott a médiának, illetve mestere, Gárdos Gábor beszélt az érzéseiről honlapunknak. 

Márton Anna közvetlenül a sérülése után Gárdos Gáborral. (Fotó: AFP)

Márton Anna: “A sérülésem után hullámvasút volt érzelmileg ez a fél év, próbáltam felül maradni rajta, már amennyire tudtam. Mást döntést nem hozhattunk, ha a műtétet választom, akkor oda az olimpia. Nem akarom a térdemre fogni az utolsó két asszót, fejben sem voltam topon. A csapatverseny eredménye dönti majd el, hogy összességében miként fogom majd értékelni ezt az olimpiát. Most még felemásak az érzéseim.”

Márton Panka és mestere, Gárdos Gábor Tatán, az Esterházy-kastélyban.

Gárdos Gábor: “Hősies volt, ami történt. Más kérdés, hogy most nehéz örülni magának a negyedik helynek, teljesen meg tudom érteni Pankát… Az első asszóban, a sérülés utáni szünetben én vetettem fel Pankának, hogy lépjen vissza, ő viszont ezt nem akarta. Becsülöm érte, és tulajdonképpen elmondható, hogy az elődöntőig magabiztos vívással, igazán szoros meccsek nélkül jutott el. Bízom benne, hogy a csapatversenyre a lehető legjobb állapotba kerül.”További híreink

Aktuális

A magyar vívóküldöttség számára a női kardcsapat 8. helyével véget ért az olimpia. A küldöttség nagyon jól szerepelt, egy arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel tér haza. Gratulálunk valamennyi versenyzőnek, edzőnek, vezetőnek és sportszakembernek!

Arany és ezüst után bronz! Harmadik lett a férfi kardcsapat a tokiói olimpián. Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András és Szilágyi Áron révén huszonöt év után állhatott ismét dobogóra a fegyvernem válogatottja. Gratulálunk!

Siklósi Gergő ezüstérmet nyert férfi párbajtőr egyéniben a tokiói olimpián! 23 éves világbajnokunk nagyszerű vívással jutott el a döntőig, ahol a francia Cannone-tól szenvedett vereséget. Gratulálunk neki és mesterének, Dancsházy-Nagy Tamásnak!

Eseménynaptár

X

Támogatóink