Hír

Varázsol: Szatmári András

  • 2019.06.06

Bemutatták a budapesti vívó-vb kampányfilmjét. A film főszereplője a kardozó világbajnok Szatmári András. Az eseményen ott volt többek között Szabó Tünde államtitkár és Csampa Zsolt elnök.

 (A kampányfilmet facebook-oldalunkon, vagy ezen a linken lehet megtekinteni!)

Szatmári Andrással a főszerepben a szervezők egy budapesti multiplex moziban mutatták be a vívó-világbajnokság kampányfilmjét. A két teljes éjszakán át forgatott alkotást ugyanaz a produkciós iroda készítette, amelyik a 2013-as budapesti vb kampányfilmjét is. A bemutatón Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) elnöke arról beszélt, hogy a sportág szempontjából rendkívül fontos időszak következik, hiszen az olimpiai kvalifikációs szezon két legjelentősebb versenye a másfél hét múlva rajtoló Európa-bajnokság és a július közepén kezdődő budapesti világbajnokság.    

„Büszkén mutatjuk be az alkotókkal közösen a 2019-es világbajnokság hivatalos kampányfilmjét!” – nyilatkozta Csampa Zsolt, az MVSZ elnöke.

Az 50 másodperces kisfilm arról szól, hogy Szatmári András a páston egy ravasz varázsló trükkjeivel találja magát szembe, de az egyéni világbajnokot természetesen semmi sem zökkenti ki, és simán nyeri az asszót - 15:0-ra.

„Erre a filmre, sőt az egész világbajnokságot felvezető kampányra jellemző a játékosság. Ezúttal nem a sportolók hősiességét hangsúlyoztuk, hanem inkább könnyed szellemességgel akartuk felhívni a figyelmet a július közepén kezdődő csúcseseményre” – tette hozzá Csampa Zsolt, aki arról is beszélt, hogy jó szereplést vár a magyaroktól a közelgő düsseldorfi Európa-bajnokságon. Szokásához híven konkrét jóslásba nem ment bele.

Az eseményen Szabó Tünde, az EMMI sportért felelős államtitkára elmondta, azt tartja a legfontosabbnak, hogy egy ilyen nagyszabású világverseny bevonzza a fiatalokat az adott sportágba.

A moziban rendezett sajtótájékoztatón Székely Dávid M4 programigazgató, Csampa Zsolt MVSZ-elnök, Szabó Tünde államtitkár és Szatmári András kardozó világbajnok a vetítővászon előtt.

„A tokiói olimpia előtt egy évvel egyértelműen ez a legfontosabb megmérettetés a sportágban, ahol a versenyzők már kvalifikálhatják is magukat az olimpiára, tehát tényleg egy olyan meghatározó eseményről beszélünk, amit az egész vívó társadalom követni fog" - tette hozzá Szabó Tünde.

A két teljes éjszakán át zajló forgatásról mesélt a „Kind of Magic” kampányfilm rendezője, Vermes Iván, aki azt emelte ki, hogy mennyire gördülékenyen tudott együtt dolgozni a stáb Szatmári Andrással.

„A fegyelmezettségük miatt a forgatásokon szeretek sportolókkal együttműködni. Közülük is kiemelkednek a vívók, ez már 2013-ban is feltűnt, amikor egy hasonló filmet készítettünk Szilágyi Áron főszereplésével. Szatmári Andrással is zökkenőmentes volt a közös munka, bízom benne, hogy a végeredmény a nézőknek is tetszeni fog. Nagy élmény volt olyan sporttémájú promóciós filmet készíteni, amelyben nem a heroizmus, hanem inkább a humor került előtérbe” – tette hozzá Vermes Iván.

Szatmári András még a forgatás után elmondta, nagy megtiszteltetés volt számára, hogy a felkérték a kampányfilm főszereplőjének. 

A főszerepben: Szatmári András.

„Igyekeztem a rendező utasításait pontosan végrehajtani. Nehéz volt a forgatás, mert a színészkedés nem áll igazán közel hozzám, de a végeredménnyel elégedett vagyok, bízom benne, hogy a nézőknek is tetszeni fog. Remélem nemcsak a kampányban nyújtott alakításom lesz emlékezetes, hanem az éremszerzésben is az élen járok majd a budapesti világbajnokságon” – mondta az egyéni világbajnok kardvívó.

A kampányfilm a világbajnokság élő televíziós közvetítéseink felvezetéseként elsősorban az M4 Sporton lesz látható a következő hetekben. Székely Dávid csatornaigazgató az eseményen elmondta, hogy a közmédia egyébként is kiemelt figyelmet fordít a budapesti vívó-világbajnokságra. 

„11 kamerával közvetítjük a döntőket, ezek közül hat olyan lassító kamera, ami a versenyzők és az asszók minden rezdülését megmutatja majd. Természetesen az első interjút is mi készítjük majd a vívókkal, hogy a leghamarabb meghallgathassák a nézők az értékeléseket” – tette hozzá Székely Dávid, aki arról is beszélt, hogy a közmédia teljes portfólióját felhasználják a világbajnokság népszerűsítésére, így az M1 aktuális csatorna és az M4 Sport sporthíreiben, az m4sport.hu-n, valamint az MTI-ben is kiemelten foglalkoznak majd a budapesti világversennyel.  

Budapest várja a vívóvilágot.

Az MTVA támogatásával készül a négyszeres olimpiai bajnoknak, Fuchs Jenőnek emléket állító dokumentumfilm is, amelynek előzetesét a sajtóeseményen szintén levetítették az újságíróknak. A film társproducere, a vízilabdázóként háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely elmondta, hogy a kész produkciót ősszel mutatják be a Duna csatornán, de több nemzetközi fesztiválra is benevezik, sőt alkotótársaival azt tervezik, hogy a kardozó életéről nagyjátékfilmet is készítenek majd. 

A „Fuchs Jenő: Az első ember” című filmben a főhős életét bemutató jeleneteket ismert magyar színészek játsszák el, és olyan korábbi kiváló vívók is megszólalnak benne, mint például Nagy Tímea, Szabó Bence és Schmitt Pál.További híreink

Aktuális

Sporttörténelmet írt a női kardcsapat! A szakág történetének első magyar vb-aranyát nyerte fantasztikus vívással Battai Sugár, Katona Renáta, Pusztai Liza, Szűcs Luca. A magyar küldöttség 2 arany- és 1 ezüstéremmel zárta a világbajnokságot, gratulálunk!

Eseménynaptár

X

Támogatóink